Wat zeggen anderen over Julia

“Ik vond het een hele leuke, sprankelende en toepasselijke training, helemaal toegespitst op de deelneemsters: Europese vrouwelijke ambtenaren met een toppositie in hun eigen land. Het gaf inzicht in valkuilen die we allemaal tegenkomen bij publieke optredens én gaf hele goede tips om daar mee om te gaan en om zelf regie te blijven voeren op de boodschap die we willen geven aan onze doelgroep.
Veel dank voor deze zeer inspirerende bijeenkomst, ook mijn Europese collega’s waren na afloop heel lovend over zowel de inhoud als over de manier hoe je de training gaf.”

Drs. Anke A. van Heur
Programmamanager Integriteit DG Belastingdienst

 

“Wij vonden het een erg geslaagd event en kijken er tevreden op terug. Vandaag viel jouw boek bij iedereen op de mat, een mooi aandenken! De terugkoppeling die we kregen, was onverkort positief (wat interessant, leuk, leerzaam, inspirerend, hard zitten lachen achter m’n laptop, etc.). Veel dank voor je inspirerende inzet.”

Jacqueline Kranenburg, KPN

 

“Julia als spreker gehad bij de Koninklijke Marechaussee tijdens een webinar in het kader van Internationale Vrouwendag. Het woord ‘spreker’ doet haar inbreng echt tekort. De energie die ze brengt, haar levendige manier van vertellen, haar stevige verhaal en de mooie voorbeelden maken haar inbreng uniek.”

Jan Blom, Programmamanager Sociale Innovatie KMAR

 

“Julia Wouters is een briljant adviseur. Eerlijk, warm, scherp en taalgevoelig. Ongemakkelijk goed.”

Lodewijk Asscher, Politiek Leider PvdA

 

“Ik vind het bijzonder hoe je zo de vinger op de juiste plek legt. Ik had niet gedacht dat ik er zoveel aan zou hebben in mijn persoonlijke groei, werkende leven en missie.”

Mirthe Biemans, Manager Strategie bij Woningstichting Rochdale

 

“Julia Wouters, auteur van De zijkant van de macht, verzorgde de keynote speech. Op een luchtige manier liet zij zien dat topposities in de politiek nog veelal bekleed worden door mannen, en dat dit onze ideeën over hoe een politiek leider eruit ziet erg beïnvloedt. Er is nog veel werk aan de winkel om deze beeldvorming te veranderen.”

Ministerie Binnenlandse Zaken

 

“Wij kijken terug op een geslaagd symposium en inspirerende viering van ons vijf jaar bestaan. Dank voor jouw bijdrage hieraan!

Interessant hoe je met anekdotes, afbeeldingen en ervaringen liet liet zien hoe het gesteld is met de diversiteit in de politieke arena. Ook de oproep dat iedereen een eigen vorm kan vinden om politiek mede te beïnvloeden, steunen wij. Jouw bijdrage (bleek uit de borrel daarna) was voor veel mensen een inspiratie om zich niet te laten tegenhouden door ‘de huidige standaard’ in de politiek van vandaag.”

Het hele WKPA en Lobby Lokaal Team.

 

“Julia is de beste adviseur die je je kan wensen. Omdat ze oprecht kijkt naar wie je bent en wat je kan. Ze is eerlijk, origineel, durft te confronteren en is wars van clichees. Ik heb enorm veel van haar geleerd. Ze heeft heel veel ervaring met politiek, media en mensen en is altijd bereid haar kennis en inzichten te delen. Ze kan als geen ander het beste in je naar boven halen.”

Marjolein Moorman, Wethouder Onderwijs en Politiek Leider PvdA-Amsterdam

 

Dank voor je ijzersterke bijdrage aan de viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht in ons mooi Arnhem! Met concrete feiten en persoonlijke ervaringen, heel sterk en soms mooi kwetsbaar, heb jij het publiek weten te boeien tot aan het eind. Men hing aan je lippen. Dit smaakt naar meer!

Malika El Mouridi, organisator Arnhem viert 100 jaar vrouwenkiesrecht

 

“Ik vond het heerlijk om naar de rake, wijze en broodnodige woorden van Julia Wouters te luisteren. Woorden die elke vrouw terug kan lezen in haar boek “De zijkant van de macht”.
Doen.”

Sylvana Simons, Bij1

 

“I was lucky enough to be part of the NSOB Australian group who came over at the beginning of December – and was even luckier to be able to listen to you speak at your visit to the group! I really enjoyed what you had to say and was particularly challenged/inspired by the work you shared about the Domination and Counter Strategie.”

Kate Venables, Executive Director CatholicCare

 

“Julia en ik hebben een paar jaar samengewerkt in Amsterdam. Zij als politiek adviseur en ik als voorlichter van toenmalig wethouder Lodewijk Asscher. Ze was altijd scherp en kritisch, ook op haar wethouder, maar wist dit altijd op een eerlijke en warme manier over te brengen. Misschien wel op een manier waarop alleen vrouwen dit zo goed kunnen. In haar boek De Zijkant van de Macht zoekt ze verklaringen waarom in de politiek vooral mannen aan de onderhandelingstafel zitten en er maar weinig vrouwen de politiek in gaan. Als ik naar een vrouw als Julia kijk, begrijp ik niet waarom dat in deze moderne tijd nog steeds het geval is. Maar dat het de werkelijkheid is, merk ik ook bij mijn eigen partij in Amstelveen. Voordat ik een pleidooi afsteek om vrouwen de politiek in te krijgen, terug naar Julia. Een slimme, inspirerende, eerlijke en humorvolle vrouw, en dito boek. Zowel mannen als vrouwen kunnen veel van haar leren.”

Herbert Raat, wethouder Amstelveen

 

Wat een top avond was het in de Rode Hoed! Interessant, to the point, niet klagerig, openhartig, ook grappig. Fijn!

Tracy Metz, journalist, auteur en moderator.

 

“Wij hebben Julia ervaren als een zeer professionele en positieve dame. Die de zaal goed weet te betrekken bij haar verhaal. Het verhaal was praktisch, met humor en serieuze noot en boodschap.

Haar lezing was niet alleen voor mensen uit de politiek interessant, maar ook herkenbaar voor ieders dagelijks functioneren en werksituaties in de praktijk. Voor velen een eye opener.

De interactie met de mensen in de zaal verliep goed en spontaan. Ook de aanwezige heren reageerden betrokken en met humor. Kortom, als Zeewolde kijken we terug op een geslaagd evenement.”

Yvonne van Bruggen, gemeente Zeewolde

 

“Julia Wouters heeft tijdens het debat “100 jaar, maar nog niet klaar” op 28 september 2019 in Gouda op een energieke en laagdrempelige manier het debat begeleid. Aan de hand van voorbeelden, beelden en anekdotes liet ze zien en voelen hoe mannen en vrouwen met elkaar omgaan en welke (onbewuste) patronen er zijn. Dit leidde tot een levendige discussie over wat zowel vrouwen als mannen te doen hebben om dit te doorbreken.”
Mieke Kars, initiatiefneemster ‘100 jaar, maar nog niet klaar’.

 

 

“Julia, je gaf een fantastische  speech en ging natuurlijk ook heel erg goed in op de vragen. Het team was heel enthousiast. Dank je. Ik ben er heel blij mee, het was precies waar ik op hoopte.”

Thijs Berman, Executive Director, Netherlands Institute for Multiparty Democracy

 

“Na Zijkant van de macht te hebben gelezen, wisten we meteen dat we Julia wilden aanvragen aanwezig te zijn op het Feminer 2019. 15 Studentes kregen de kans bij haar aan te schuiven, en meerderen van hen waren laaiend enthousiast over hun tafelgesprek met Julia.

Voorafgaand aan de avond had Julia aangegeven dat ze haar praatje “uit het hoofd en hart” zou doen, en dat bleek: ze gaf een beknopte speech over haar bevindingen door de jaren heen, doorspekt met een flinke dosis humor en motiverende woorden. We zijn erg blij dat Julia aanwezig kon zijn én dat ze de avond knallend heeft afgesloten met een krachtig verhaal!”

Annemieke van Straalen, Stichting Feminer

 

“Tijdens de Algemene Leden Vergadering van WO=MEN gaf Julia Wouters met humor en veel kennis van zaken een presentatie over feministische politiek. Ze besprak waarom het in Nederland met de positie van vrouwen in de politiek zo bedroevend slecht is gesteld. Mooie voorbeelden waar vrouwen in de dagelijkse praktijk tegen aan lopen. De toehoorders kregen bovendien allerlei praktische tips om zich tegen subtiele vormen van onderdrukking te weren. De presentatie mondde uit in een levendige discussie en veel inspiratie onder de aanwezige om feminisme in de politiek op de kaart te zetten en tot een nieuwe progressieve agenda te komen.”

Edith van der Spruit, Directeur genderplatform WO=MEN

 

“Zo creatief als Julia zijn er maar weinig. Boordevol ideeën en inspiratie. Ze weet uitstekend het gevoel van de samenleving te vertalen naar hands-on en praktisch (politiek) communicatie-advies. Gaat voorbij de obligate tips en de cliches en verdiept zich echt in de mensen waarvoor ze werkt. Wat drijft hen, hoe reageren ze onder stress, waar slaan ze van dicht? Op deze manier werkt ze gedreven aan een authentieke communicatiestijl. Altijd eerlijk, vaak eigenzinnig, nooit saai. Ik gun iedereen zo’n goede adviseur als Julia!”

Wouter Kokx, Associate Public Sector bij McKinsey & Company

 

“Ik heb Julia leren kennen in de periode dat zij in Amsterdam de rechterhand was van Asscher was. Met haar scherpe blik op het prostitutiebeleid in Nederland maakte zij grote indruk op mij. Toen ik hoorde dat zij na haar Haagse jaren een boek had geschreven over de positie van vrouwen in de politiek , was ik er als de kippen bij. Ik las het in één ruk uit en wilde meteen met haar in gesprek over de positie van vrouwen in de top van het Openbaar Ministerie.

Het was ongelofelijk prettig hoe Julia heel kernachtig uit kan leggen hoe het toch eigenlijk komt dat de top van het openbaar ministerie voornamelijk uit mannen bestaat, terwijl binnen de organisatie als geheel vrouwen flink oververtegenwoordigd zijn. Wat houden wij elkaar voor de gek met het vinden van allerlei argumenten voor de achterblijvende groei van vrouwen! Julia is in staat hardnekkige mythes heel vilein onderuit te halen. Deze vrouw verdient een groot podium!”

Jolanda de Boer, Officier van Justitie

 

“Julia en authenticiteit zijn synoniemen. Zij is altijd zichzelf, op de mens gericht, met heel veel energie en een feilloos gevoel van wat de buitenwereld voelt en denkt. Daarmee is zij de juiste gesprekspartner voor minister, CEO of vmbo-leerling over hoe effectief en echt te communiceren.”

Friso Fennema, directeur Communicatie ministerie Infrastructuur en Waterstaat

 

“Ik ken Julia sinds 2010 – toen ik als frisse jongeman aan mocht schuiven bij de Asscher voor Amsterdam-campagne. Ze had naam gemaakt – zo was mijn beeld destijds – in het kielzog van haar baas – die in korte tijd was uitgegroeid tot een rijzende ster in progressieve kringen. Alvast niet niks – de meeste assistenten moeten al blij zijn als zij (en hun baas) zonder noemenswaardige kleerscheuren vier jaar doorkomen. Later begreep ik dat het nog wat anders zat: dat kielzog deed haar zeer tekort – ze was met haar feilloze intuïtie, jaloersmakende kalmte en vanzelfsprekende wijsheid een cruciale bouwsteen in het succes, een center of gravity in het universum van een politieke meteoor.

Ik zou zeggen dat dat haar voornaamste – en meest zeldzame! – kwaliteit altijd is gebleven: het vermogen om een zwaartepunt te zijn voor mensen en organisaties. Ze te helpen om dichtbij zichzelf te blijven, koers te houden, leider te zijn. Om in het oog van de storm te werken en tóch het hoofd koel te kouden. Om zelfs in de meest cynische omgevingen je werk met een warm hart te blijven doen – met oog voor de mensen om je heen. En ik ontdekte dat je dat ver kan brengen, ook buiten de politiek.

Dat is wat blijft hangen als je met Julia hebt gewerkt – en dat vind ik ontzettend waardevol.”

Willem Dudok, Directeur strategie en oprichter van Johnny Wonder

 

“Julia heeft het talent om met een blik van een buitenstaander te adviseren over de inhoudelijke agenda en communicatie van een organisatie of bestuurder. Daarbij is ze in staat om voorwaarden te creëren die ervoor zorgen dat bestuurders optimaal kunnen presteren. Ook geeft ze ruimte aan anderen indien ze meent dat zij meer expertise hebben. Op het gebied van strategie en communicatie heeft zij zelf veel ervaring. Ze adviseert scherp op o.a. authenticiteit van de boodschap en wat het vervolg van bepaalde communicatie kan zijn. Julia is hierin eerlijk en durft ook onconventioneel te zijn.”

Thijs Kerckhoffs, Programmamanager bij PostNL

 

“Hartelijk dank voor je komst; je kunt jou naar mijn idee overal neerzetten en dan wordt het vanzelf een interessante avond!”

Simon Deurloo, Consultant and Managing Partner at Popdat en voorzitter PvdA Amsterdam-Oost