Wat zeggen anderen over Julia

“Julia Wouters is een briljant adviseur. Eerlijk, warm, scherp en taalgevoelig. Ongemakkelijk goed.”

Lodewijk Asscher, Politiek Leider PvdA

 

“Ik vind het bijzonder hoe je zo de vinger op de juiste plek legt. Ik had niet gedacht dat ik er zoveel aan zou hebben in mijn persoonlijke groei, werkende leven en missie.”

Mirthe Biemans, Manager Strategie bij Woningstichting Rochdale

 

“Julia is de beste adviseur die je je kan wensen. Omdat ze oprecht kijkt naar wie je bent en wat je kan. Ze is eerlijk, origineel, durft te confronteren en is wars van clichees. Ik heb enorm veel van haar geleerd. Ze heeft heel veel ervaring met politiek, media en mensen en is altijd bereid haar kennis en inzichten te delen. Ze kan als geen ander het beste in je naar boven halen.”

Marjolein Moorman, Wethouder Onderwijs en Politiek Leider PvdA-Amsterdam

 

“Na Zijkant van de macht te hebben gelezen, wisten we meteen dat we Julia wilden aanvragen aanwezig te zijn op het Feminer 2019. 15 Studentes kregen de kans bij haar aan te schuiven, en meerderen van hen waren laaiend enthousiast over hun tafelgesprek met Julia.

Voorafgaand aan de avond had Julia aangegeven dat ze haar praatje “uit het hoofd en hart” zou doen, en dat bleek: ze gaf een beknopte speech over haar bevindingen door de jaren heen, doorspekt met een flinke dosis humor en motiverende woorden. We zijn erg blij dat Julia aanwezig kon zijn én dat ze de avond knallend heeft afgesloten met een krachtig verhaal!”

Annemieke van Straalen, Stichting Feminer

 

“Tijdens de Algemene Leden Vergadering van WO=MEN gaf Julia Wouters met humor en veel kennis van zaken een presentatie over feministische politiek. Ze besprak waarom het in Nederland met de positie van vrouwen in de politiek zo bedroevend slecht is gesteld. Mooie voorbeelden waar vrouwen in de dagelijkse praktijk tegen aan lopen. De toehoorders kregen bovendien allerlei praktische tips om zich tegen subtiele vormen van onderdrukking te weren. De presentatie mondde uit in een levendige discussie en veel inspiratie onder de aanwezige om feminisme in de politiek op de kaart te zetten en tot een nieuwe progressieve agenda te komen.”

Edith van der Spruit, Directeur genderplatform WO=MEN

 

“Zo creatief als Julia zijn er maar weinig. Boordevol ideeën en inspiratie. Ze weet uitstekend het gevoel van de samenleving te vertalen naar hands-on en praktisch (politiek) communicatie-advies. Gaat voorbij de obligate tips en de cliches en verdiept zich echt in de mensen waarvoor ze werkt. Wat drijft hen, hoe reageren ze onder stress, waar slaan ze van dicht? Op deze manier werkt ze gedreven aan een authentieke communicatiestijl. Altijd eerlijk, vaak eigenzinnig, nooit saai. Ik gun iedereen zo’n goede adviseur als Julia!”

Wouter Kokx, Associate Public Sector bij McKinsey & Company

 

“Ik heb Julia leren kennen in de periode dat zij in Amsterdam de rechterhand was van Asscher was. Met haar scherpe blik op het prostitutiebeleid in Nederland maakte zij grote indruk op mij. Toen ik hoorde dat zij na haar Haagse jaren een boek had geschreven over de positie van vrouwen in de politiek , was ik er als de kippen bij. Ik las het in één ruk uit en wilde meteen met haar in gesprek over de positie van vrouwen in de top van het Openbaar Ministerie.

Het was ongelofelijk prettig hoe Julia heel kernachtig uit kan leggen hoe het toch eigenlijk komt dat de top van het openbaar ministerie voornamelijk uit mannen bestaat, terwijl binnen de organisatie als geheel vrouwen flink oververtegenwoordigd zijn. Wat houden wij elkaar voor de gek met het vinden van allerlei argumenten voor de achterblijvende groei van vrouwen! Julia is in staat hardnekkige mythes heel vilein onderuit te halen. Deze vrouw verdient een groot podium!”

Jolanda de Boer, Officier van Justitie

 

“Julia en authenticiteit zijn synoniemen. Zij is altijd zichzelf, op de mens gericht, met heel veel energie en een feilloos gevoel van wat de buitenwereld voelt en denkt. Daarmee is zij de juiste gesprekspartner voor minister, CEO of vmbo-leerling over hoe effectief en echt te communiceren.”

Friso Fennema, directeur Communicatie ministerie Infrastructuur en Waterstaat

 

“Ik ken Julia sinds 2010 – toen ik als frisse jongeman aan mocht schuiven bij de Asscher voor Amsterdam-campagne. Ze had naam gemaakt – zo was mijn beeld destijds – in het kielzog van haar baas – die in korte tijd was uitgegroeid tot een rijzende ster in progressieve kringen. Alvast niet niks – de meeste assistenten moeten al blij zijn als zij (en hun baas) zonder noemenswaardige kleerscheuren vier jaar doorkomen. Later begreep ik dat het nog wat anders zat: dat kielzog deed haar zeer tekort – ze was met haar feilloze intuïtie, jaloersmakende kalmte en vanzelfsprekende wijsheid een cruciale bouwsteen in het succes, een center of gravity in het universum van een politieke meteoor.

Ik zou zeggen dat dat haar voornaamste – en meest zeldzame! – kwaliteit altijd is gebleven: het vermogen om een zwaartepunt te zijn voor mensen en organisaties. Ze te helpen om dichtbij zichzelf te blijven, koers te houden, leider te zijn. Om in het oog van de storm te werken en tóch het hoofd koel te kouden. Om zelfs in de meest cynische omgevingen je werk met een warm hart te blijven doen – met oog voor de mensen om je heen. En ik ontdekte dat je dat ver kan brengen, ook buiten de politiek.

Dat is wat blijft hangen als je met Julia hebt gewerkt – en dat vind ik ontzettend waardevol.”

Willem Dudok, Directeur strategie en oprichter van Johnny Wonder

 

“Julia heeft het talent om met een blik van een buitenstaander te adviseren over de inhoudelijke agenda en communicatie van een organisatie of bestuurder. Daarbij is ze in staat om voorwaarden te creëren die ervoor zorgen dat bestuurders optimaal kunnen presteren. Ook geeft ze ruimte aan anderen indien ze meent dat zij meer expertise hebben. Op het gebied van strategie en communicatie heeft zij zelf veel ervaring. Ze adviseert scherp op o.a. authenticiteit van de boodschap en wat het vervolg van bepaalde communicatie kan zijn. Julia is hierin eerlijk en durft ook onconventioneel te zijn.”

Thijs Kerckhoffs, Programmamanager bij PostNL

 

“Hartelijk dank voor je komst; je kunt jou naar mijn idee overal neerzetten en dan wordt het vanzelf een interessante avond!”

Simon Deurloo, Consultant and Managing Partner at Popdat en voorzitter PvdA Amsterdam-Oost