Lezing/Workshop Staan en Opvallen

Hoe kom je goed uit de verf? Hoe sta je er als het echt nodig is? Hoe zorg je ervoor dat je gehoord en gezien wordt?
Je kent het vast: Je zit in een vergadering en vindt het moeilijk het woord te krijgen. Je wordt vaak in de rede gevallen of jouw inbreng wordt maar lauwtjes ontvangen.
Misschien hoor je via via dat mensen je moeilijk vinden om mee samen te werken, je zelfs een bitch noemen. Terwijl je zelf het gevoel hebt dat je duidelijk bent maar zeker niet onaardig. Op andere momenten hoor je weer dat je veel te aardig bent. Dat soort dingen kunnen behoorlijk aan je zelfvertrouwen knagen.
Julia weet raad. Zij leert je hoe je opvalt en blijft staan. Ze laat je zien hoe je jezelf kunt blijven én impact kunt hebben. Kies voor een lezing van ruim een uur of voor een interactieve workshop van een dagdeel.
Julia baseert  deze prachtige, interactieve workshop op haar eigen ervaringen in de media, politiek en als opiniemaker. Ze maakt daarbij gebruik van de kennis en kunde van de Noorse psycholoog Berit Ås.
Als eerste vrouwelijke Kamerlid en fractievoorzitter in het Noorse parlement herkende Ås vijf manieren waarop haar collega’s haar invloed bewust of onbewust beperkten. Deze mechanismen zijn niet alleen op vrouwen toepasbaar, maar op eenieder die niet tot de dominante groep in een organisatie behoort.
Wanneer iemand deze dominantie technieken op jou toepast, kan dat je zelfvertrouwen ondermijnen. Bovendien zorgt het ervoor dat je minder effectief bent dan je zou willen. Maar als je ze herkent en weet hoe je er mee om kunt gaan, krijg je meer zelfvertrouwen en ben je effectiever.
Ook voor leidinggevenden en professionals die de overgang van een diverse naar een inclusieve organisatie willen maken, is deze workshop een must. Door de dominantie strategieën te herkennen, ze te begrijpen en bovenal te weten wat de counter-strategieën zijn, kun jij zelf jouw doelen realiseren en binnen de organisatie diversiteit tot een succes maken.
Julia Wouters leert je in een dagdeel hoe je soepel om anderen heen kunt navigeren of geeft je inzicht hoe je dit soort dynamieken in jouw team kunt voorkomen.
Zowel de lezing als de workshop zijn een feest van herkenning met volop gelegenheid voor input van de deelnemers. Er wordt veel gelachen. Maar bovenal: je kunt er heel praktisch mee aan de slag.
Naderhand voel je je herboren en kansrijker die doelen te behalen waar jij voor staat.

Reacties van deelnemers aan de workshop:

 

“Wat was dat een fijne herkenbare en warme bijeenkomst. Ik heb echt genoten van de warme douche van herkenning, uitdagingen en steun! Deed mij erg goed, dank daarvoor!!’

 

“Ik vond echt een geweldige workshop. En dat is toch best bijzonder online. Ik wilde laten weten dat ik een van je tips meteen heb toegepast. En met succes!”

 

“Veel dank, Julia! Ik heb er de afgelopen dagen nog regelmatig aan teruggedacht en een paar van je inzichten gedeeld met andere vrouwen.”

 

Reacties van publiek op de lezing: 
  • Sprankelend, inspirerend en veel kennis
  • Dit waren de onderwerpen waar ik voor kwam, vanuit vrouwelijk perspectief naar zaken kijken
  • duidelijke taal, sprekende praktijkvoorbeelden, delen van haar zelfkennis
  • Praktische handvaten , geweldige presentatie
  • Top handvatten meegegeven.
  • Toepasbare tips

 

Deze workshop/lezing  is zowel In Company als als open inschrijving beschikbaar.
Interesse?  Neem contact op.